Energiapolitika

Energiapolitika: Egy adott politikai egység tág értelemben vett energiaellátásának biztosítására vonatkozó politikai célkitűzések, cselekvések , és az ezekhez kapcsolódó jogi szabályozás összessége.

(http://nemzetkozijog.x3.hu/tanszek/anyag/20101101/ekp2-energiapol-10.pdf)

A Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) tagjaihoz csatlakozna Magyarország, erről jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

E szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) Alapokmánya részes államává váljon.

Bővebben...

 

egawatt lesz még üzemképes. (Korábban más szakértők is megerősítették az energiainfo.hu-nak, hogy mindenképpen szükség lesz új erőművek építésére.) A jelenlegi, összességében mintegy 9100 megawatt kapacitásból eszerint tíz év múlva nem egészen 6700 megaw

Közös energiahatékonysági akciótervet dolgoz ki a magyar-horvát határ menti régióra vonatkozóan az önkormányzatok és a helyi lakosság részvételével a Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Kft. A program keretében magyar és horvát önkormányzati kezelésű ingatlanok energiahatékonyságát mérik fel.

Bővebben...

 

Hamarosan elkészül az Épületenergetikai Stratégia

Nemzeti Épületenergetikai Stratégiában mutatják be az épület-felújítások munkahelyteremtő és gazdaságfejlesztési potenciáját. A stratégiára alapozhatók a 2014 utáni széleskörű uniós energiahatékonysági támogatások.

Bővebben...

 

Rendeződött a napelemháború

A kínai napelemgyártók a jövőben is megtarthatják meghatározó részesedésüket az európai piacon, miközben Európában új piaci egyensúly alakul ki fenntartható árakon - így értékelik Pekingben és Brüsszelben annak a tárgyalássorozatnak az eredményét, amely a hétvégén tett pontot a hónapok óta kereskedelmi háborúval fenyegető vitára.

Bővebben...

 

Így leszünk mi Szaúd-Arábia! Megjelentek a bányászati koncessziók pályázati felhívásai

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívást tett közzé a szénhidrogén-bányászat fejlesztésére és a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására.

Bővebben...

 

Energiaracionalizálás közmunkával

Kazánkorszerűsítést, közmunkát és városrendezést összehangoltan megvalósító mintaprogram zajlott Zalaegerszegen, a közmunkások által megtisztított terület faaprítékával fűtenek majd két óvodát - közölte szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Gyutai Csaba szerint a város tulajdonában lévő Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. öt hónapon át 20 közmunkást foglalkoztatott, akik a Gébárti-tónál lévő kiránduló- és horgászövezetet megtisztítva faaprítékot állítottak elő. Ez a biomassza szolgálja majd két, a Belügyminisztérium pályázati támogatásával nemrég kazáncserén átesett óvoda fűtését, amellyel a gázfűtéshez képest akár 70-80 százalékos költségmegtakarítást is elérhetnek.

Bővebben...

 

A világ energiatérképe változik és nem a javunkra

Folytatódnak a tagállami és uniós erőfeszítések az egységes energiapiac megteremtése érdekében - gyakorlatilag ebben sikerült megállapodniuk a múlt szerdai csúcstalálkozójukon az Európai Unió állam- és kormányfőinek.

Bővebben...

 

Módosulnak az energetikai törvények

A jövőben a megújuló energia hasznosítására szóló pályázatok helyett az illetékes miniszter által rendeletbe foglalt műszaki követelmények lesznek az irányadók a pályázóknak - egyebek mellett ezt tartalmazza az a törvényjavaslat, amelyet a nemzeti fejlesztési miniszter május hónap közepén terjesztett a parlament elé.

Bővebben...

 

Hírlevél feliratkozás

8900 Zalaegerszeg,
Levendula utca 39.
Tel.: +3692/510275
Fax: +3692/510276