Hírek

Egyhamar nem mondhatunk le a fosszilis energiaforrásokról

Egy egy jó darabig életünk szerves részét képezik majd a fosszilis energiaforrások, hiába fűznek ugyanis sokan nagy reményeket a megújuló energiaforrásokhoz, ezekkel jelenleg képtelenség kielégíteni az emberiség energiaigényét.

Bővebben...

 

Jelentések a világ energiahelyzetéről

Számos összegző jelentés látott napvilágot az elmúlt napokban a tavalyi esztendő fejleményeinek értékeléséről. 2012 bővelkedett szalagcímekben, ám a valóságban a változások a felszín alatt érzékelhetőek.

Bővebben...

 

Új lakossági energetikai pályázat indul

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítása, fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából lakossági pályázatot hirdet augusztus 15-től.

Bővebben...

 

Napenergia nagyhatalom lehet Japán

Japán az idén Kína után a világ második legnagyobb napenergia-piacává válhat a megújuló forrásokból származó áramért a piacinál magasabb árakat kínáló kormányzati ösztönző programnak köszönhetően.

Bővebben...

 

Szuperkonvektor, gyorsház: magyar találmányok mutatkoznak be a RENEXPO-n

Az idei RENEXPO Central Europe kiállításon tizenkét innovatív energetikai projekt mutatkozik be, amelyek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázatának nyertesei.

Bővebben...

 

Energetikai trendek: itthon a biomassza lehet az ász

A szélerőművek, a barnamezős biomassza és biogáz projektek lehetnek az év akvizíciós sikertörténetei Magyarországon – Külföldre csak körültekintéssel szabad kilépniük a hazai vállalatoknak.

Bővebben...

 

2025-ig nem kell visszasajtolni a termálvizet

A kormány döntött arról, hogy 2025-ig meghosszabbítja az energiahasznosítás céljából kitermelt termálvíz visszasajtolási kötelezettségének felfüggesztését, és a javaslatot az Országgyűlés elé terjeszti.

Bővebben...

 

Csődöt jelentett a világ legnagyobb napelemgyártója

Csődöt jelentett a világ egyik legnagyobb napelemgyártó vállalata, a kínai Suntech szerdán - derült ki a Hszinhua hírügynökség rövid híréből. A New Yorki tőzsdén jegyzett cég a múlt hét végén képtelen volt törleszteni 541 millió dollár értékű kötvénytartozását hitelezőinek, a legfrissebb hírek szerint pedig már reorganizációs csődeljárás indult ügyében. Nyolc kínai bank beadványa eredményeként bírósági eljárás van folyamatban. A bankok felé fennálló tartozás összege meghaladja az 1,1 milliárd dollárt.

Bővebben...

 

Egyszerűbbé tennék a napenergia háztartási használatát

Az ombudsman azt kérte a belügyminisztertől, hogy vizsgálja felül a háztartási célú napelemek és napkollektorok felszerelését építési engedélyhez kötő új kormányrendelet előírásait.

Bővebben...

 

Drágulhatnak a napelemek az uniós szankciók hatására

Az uniós napelem-piacot szigorító március eleji európai bizottsági döntés az árérzékeny magyarországi piacra már rövid távon is jelentős hatással lesz, miután itt is jelentős piaci részesedésük van a kínai gyártóknak - közölte a Magyar Napelem Iparági Egyesület (MANAP).

Bővebben...

 

Hírlevél feliratkozás

8900 Zalaegerszeg,
Levendula utca 39.
Tel.: +3692/510275
Fax: +3692/510276