Szuperkonvektor, gyorsház: magyar találmányok mutatkoznak be a RENEXPO-n

Az idei RENEXPO Central Europe kiállításon tizenkét innovatív energetikai projekt mutatkozik be, amelyek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázatának nyertesei.

A hazai fejlesztők, feltalálók, kutatók számára megnyitott kiírásra harminchat pályamunka érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri tizenkét terméket, szolgáltatást választott ki a kiállítási részvételre. A közönség az április 25-27-én megrendezendő RENEXPO kiállításon találkozhat a kiválasztott ötletekkel, eredeti megoldásokkal, köztük a városi szélturbinával, az energiahatékony gyorsházzal vagy a szuper konvektorral.

A pályázatokat elbíráló hat szakértő az ötletek technológiai és gazdasági életképességét, megvalósíthatóságát és az elért eredményeket is vizsgálta az innovatív erő, az újszerűség mellett - fejtette ki Kocsis Tamás zsűritag, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója a közleményben.

A pályázat az élenjáró magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulását, hazai és külföldi piacra juttatását hivatott előmozdítani. A RENEXPO rendezvényre és a kapcsolódó konferenciákra egész Európából érkeznek a megújuló és alternatív energiával foglalkozó cégek képviselői. A kiállítási részvétel így kiváló lehetőség a hazai innovátorok eredményeinek megismertetésére, együttműködő partnerek keresésére - áll a közleményben.

MTI - EnergiaInfó

Hírlevél feliratkozás

8900 Zalaegerszeg,
Levendula utca 39.
Tel.: +3692/510275
Fax: +3692/510276