Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (PBN)

Cím: 9027 Győr, Gesztenyefa u. 4.

Lazáry Mátyás, Projektkoordinátor
Tel/Fax: +36 96 506 935
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Éder Géza, elnök
Tel/Fax: +36 96 506 935
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

A 2006-ban megalakult Pannon Gazdasági Hálózat a klaszterek alapító tagságával jött létre, melyhez az ipari parkok a megalakulást követően csatlakoznak. Alapító továbbá a Nyugat Pannon Regionális Fejlesztési Rt., valamint a MTESZ (Műszaki és Természettudományok Egyesületek Szövetsége) regionális képviselete és a TISZK (Térségi Integrált Szakképző Központ). Így fontos finanszírozási potenciállal rendelkező Regionális Fejlesztési Holding, valamint a független szakmaiságot biztosítani tudó MTESZ hálózat, és a szakképzés integratív szereplője, a TISZK alkotja a teljes tagi bázist. Az ipari parkok pártoló tagként vesznek részt az együttműködésben.

A PBN Egyesület jelenleg 5 fővel működik, és e mellett 6 Nyugat-dunántúli gazdaságfejlesztő céggel alkot szoros szövetséget, és több mint 20 hazai és nemzetközi szakértővel dolgozik együtt, gazdaságfejlesztési projekteken.
Klaszterek esetében egyrészt a vállalkozások felé történő szolgáltató tevékenység erősítése a cél, az elfogadottság segítése. Az ehhez szükséges projektek generálása, illetve a források megszerzésében való aktív közreműködés a feladat. Prioritás a klaszterek közötti projektek kezdeményezése, csakúgy, mint a nemzetközileg széles együttműködésen alapuló partnerségek segítése. Az év sajátosságából adódóan a kiemelt nagyprojektek fejlesztése, illetve lobbizás is a feladatok között található.

Ipari parkok esetében olyan szolgáltatás-fejlesztési programok kidolgozása kezdődött, mely a minősített parki címhez szükséges tevékenységekre terjed ki. Ebben a Hálózat szolgáltató szerepet kíván betölteni. A befektetések segítése, közreműködés az egymásra találásban hangsúlyos tevékenység.

Hírlevél feliratkozás

8900 Zalaegerszeg,
Levendula utca 39.
Tel.: +3692/510275
Fax: +3692/510276