Dörken Kft.

ELLENŐRIZHETŐ MINŐSÉG = ENERGIAMEGTAKARÍTÁS   Több évtizedes megfigyelés, kutatás és szakmai tapasztalat bizonyítja, hogy a beépített tetőtereknél és az épületek könnyűszerkezetes részeinél jelentkező épületkárok kb. 90%-a az un. légzárás hiányosságaira vezethető vissza. Ez alatt nem csak a fizikailag megjelenő, látható károkat értendőek, hanem az energiaveszteségből adódó jelentős többletköltségek is. Egy épület energiaigényét, így működésének költségét nem csupán a beépített anyagok minősége határozza meg. Legalább ilyen mértékben befolyásolja azt a beépítés módja. Különösen fontossá válik mindez a tetőtér-beépítéses épületek és könnyűszerkezetes épületrészek esetében, ahol a megfelelően kivitelezett pára- és légzáró réteg nem csak számos épületkár kialakulását akadályozhatja meg, de jelentősen csökkentheti az épület energiaigényét is.

Mérjük meg, hol távozik az energia:
egy mérési módszer, a BlowerDoor teszt

A pára- és légzáró réteg minőségét, működésének hatékonyságát már az építés során tesztelhetjük a BlowerDoor mérési módszerrel. Ennek során mérhető az épület légcsere értéke, valamint meghatározható az esetleges tömítetlenségek helye, így azok már az építés során, bontás nélkül javíthatóak.

Amennyiben tetőterében, vagy könnyűszerkezetes épületében prémium termékeinket használja (mind külső, mind belső oldalon), a légzárás mérést cégünk díjmentesen végzi el Önnél.

GLASSX®crystal

Az üveg, amely tárolja a hőt, fűt és hűt!

A GLASSX®crystal tulajdonságai:

A GLASSX®crystal a helyiségek fűtésére felhasználható hőt termel a napsugárzás hőenergiává alakításával.

A GLASSX®crystal magas hatásfokot kínál, mert nem jár vezetési és tárolási veszteséggel. A rendszerben nincs veszteségi küszöbérték sem, hiszen már szórt napsugárzás is energia bevitelt eredményez.

A 0,5 W / m2K alatti U-érték ellenére is vékony elemekből áll. A rendszer valamennyi eleme (átlátszó hőszigetelés, túlmelegedés elleni védelem, energiaátalakítás, hőtároló) egyetlen panelban kap helyet.

A GLASSX®crystal nem tartalmaz mozgó elemeket, sem elektronikus vezérlést, így hosszú és karbantartásmentes használatot, valamint magas működési biztonságot garantál. Üzemeltetése nem igényel semmiféle műszaki ismereteket, a kereskedelmi forgalomban kapható hőszigetelő üvegekhez hasonlóan különleges szakismeretek nélkül úgy építheti be a homlokzatépítő szakember, mint a hagyományos hőszigetelő üveget.

A GLASSX®crystal belső oldala télen napenergiával fűtött cserépkályhaként működik, amely egyenletes, kellemes meleget biztosít, így jelentősen javítja a komfortérzetet.

A GLASSX®crystal tetszőlegesen megválasztható mérete rugalmas beépítést tesz lehetővé. Az egyedi nyomtatással ellátható belső oldal tág teret biztosít az építészeknek és tervezőknek.

Hogyan működik a GLASSX®crystal?

A GLASSX®crystal 4 rendszereleme:

átlátszó hőszigetelés – túlmelegedés védelem – energia-átalakítás – hőtároló.

A kiváló, 0,5 W / m2K U-értéket meg nem haladó hőszigetelésről három hőszigetelő üvegréteg gondoskodik. Az üvegfalak közé épített üvegprizma kifelé veri vissza a 40° feletti beesési szögű, erősen tűző napsugarakat, miközben a téli nap teljes mértékben áthatol az árnyékoláson.

A GLASSX®crystal központi eleme a hőtároló modul, amely befogadja a napenergiát, majd tárolja és késleltetve, kellemes hősugárzásként adja le azt. A tároló változó fázisú (PCM) sóhidrát. A hőtárolást a PCM megolvasztása biztosítja, amelynek lehűlése a tárolt hőenergia leadását eredményezi. A sóhidrátot hermetikusan, az elnyelő képesség javítása érdekében szürkére színezett polikarbonát elemekbe zárják. Az elem beltéri oldalát 6 mm vastag egyrétegű biztonsági üveg biztosítja, amely választható kerámia szitanyomással látható el.

További információ esetén keresse fel a következő weboldalt:

www.glassx.ch
Dörken Kft.
H-1087 Budapest
Asztalos Sándor u. 12.
Tel.: 06/1-210-63-50
Fax: 06/1-210-63-56
E-Mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.doerken.hu

Hírlevél feliratkozás

8900 Zalaegerszeg,
Levendula utca 39.
Tel.: +3692/510275
Fax: +3692/510276