ESPAN – Energetikai szoftverfejlesztés

Az ESPAN projekt egyik mérföldkövét az energiahatékonyság és a megújuló eszközök hatékony felhasználását támogató szoftverfejlesztés képezi, melynek célja egy egyszerű felhasználói felülettel rendelkező, mindenki számára elérhető weblap készítése volt.

Az energiatervezes.hu honlap segítségével egyszerűen kiszámíthatóvá válik lakóhelyünk jelenlegi és egy esetleges fejlesztést követő jövőbeni energiafelhasználása, valamint az ehhez kapcsolódó járulékos költségek, a gazdaságosság mutatói.

A honlapon a vizsgálandó épület fontosabb paramétereinek magadása (alapterület, fogyasztók száma, falazat, kazántípus, fogyasztási adatok), valamint a fejlesztendő technológia kiválasztása után a szoftver meghatározza, hogy a jelenlegi és a fejlesztett ingatlanhoz tartozó energiafogyasztást, a széndioxid kibocsájtás mértékét, valamint az esetleges fejlesztéshez kapcsolódó megtérülési időt. A szoftver segítségével tehát a számunkra legideálisabb energiagazdálkodási technológiát tudjuk rövid idő alatt kiválasztani, valamint a fejlesztés költségei viszonylag pontosan tervezhetővé válnak.

Az eredmények ismeretében a felhasználó információt kap a kiválasztott technológiáról, az azt biztosítani képes partnerek elérhetőségeiről, a megadott irányítószám alapján a hozzá legközelebbi partnerrel kezdve, így az energiagazdálkodás korszerűsítési munkái megkezdhetők.

A weblap fontos opciója ezenkívül, hogy az energetikához kapcsolódó vállalkozók, szolgáltatók folyamatosan frissíteni tudják az általuk nyújtott kínálatot, a kapcsolódó árakat, valamint új cégek is csatlakozhatnak a partnerek körébe.

 

Hírlevél feliratkozás

8900 Zalaegerszeg,
Levendula utca 39.
Tel.: +3692/510275
Fax: +3692/510276