Együttműködési projektek

A felmérés, a közös rendezvények, a szemináriumok eredményeire alapozva együttműködési pilotprojektek kerülnek definiálásra, és kiválasztásra, melyek az ESPAN projekt keretében megvalósulnak, és kivitelezésre kerülnek, majd egy széles közönség számára bemutatásra kerülnek.
A pilotprojektek keretében további szereplők (iskolák, lakosok, NGO-k, stb.) részvételére is számítunk.

A pilotprojektek az együttműködés és az energetikai projektek közös fejlesztéseinek és megvalósításának látható leképeződései. Az energiakoncepciók fejlesztése keretében pilotprojekteket határozunk meg, és az ESPAN projekt alprojektjeit továbbfejlesztjük. A pilotprojekteknek egy invesztív, egy innovatív része van, ami kiegésztő munkákból (mint kutatás, méréstechnika, vizsgálatok) és egy információs részből (rendzvények jelentések, sajtókonferenciák brossurák, videók, stb.) áll.
Mindegyik felsorolt részterületet mindegyik pilotrojektnél felhasználjuk, dokumentáljuk az ausztriai, magyar az általános energetikai céloknak megfelelő közös, határon átnyúló tevékenységeket. Az információkhoz való hozzáférést a szélesebb nyilvánosság számára biztosítjuk. A pilotprojektek vagy azok részeinek beszerzése a nemzeti és európai érvényes jogszabályoknak megfelelően történik.
A pilotprojektek közös tervezése és kivitelezése megadja a kezdőlökést az önkormányzatok, városok, vállalkozások, kutatási-, és képzőintézetek, NGO-k közötti fenntartható együttműködéshez.

A pilotprojektek megvalósítását segíti a Zala Megyei Önkormányzat, és a felügyelete alá tartozó 31 közintézmény, valamint a Sarródi Önkormányzat projektbe történő bevonása. Sarródon a környező település(részek)en gázpalackos ellátást lehet kiváltani egy biogáz erőmű megvalósításával. A gázrendszer minőségének szabályozása, és annak tisztítás nélküli saját vezetékhálózaton a célfogyasztókhoz történő eljutattatása, kivételes kutatási projektet indít el, mely előfeltételeit is elkészítjük a projekt keretében.

A pilotprojektek várhatóan nem fognak bevételt generálni (amennyiben mégis, élni fogunk a bevételek támogatási összegből való levonásával).

A pilotprojektek megvalósítása során figyelembe vesszük a State Aid, és a regionális támogatási intenzitás korlátozásokra vonatkozó szabályokat, és elkerüljük a projektek esetleges piacbefolyásoló hatását.

Hírlevél feliratkozás

8900 Zalaegerszeg,
Levendula utca 39.
Tel.: +3692/510275
Fax: +3692/510276